Având în vedere câte opțiuni de imprimante coduri de bare există, s-ar putea să vă simțiți copleșit atunci când decideți asupra unei imprimante de coduri de bare. Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să vă reduceți opțiunile și să simplificați procesul de cumpărare.
1. Alegeți tipul de imprimanta de coduri de bare necesară.
Imprimantele cu coduri de bare se împart în patru categorii: desktop, industriale, mobile și specializate. Cea mai bună opțiune pentru tine va depinde de volumul mediu de imprimare, cerințele de mobilitate și tipul de imprimare.
- Imprimante coduri de bare (Desktop) – Imprimante de coduri de bare pentru desktop sunt capabile să creeze în jur de 100 până la 500 de etichete pe zi, ceea ce le face ideale pentru birouri și magazine de retail.
- Imprimante coduri de bare (Industriale) – Cu o capacitate mai mare decât imprimanta de birou, imprimantele industriale pot produce în jur de 1.500, 3.000 sau chiar 5.000 de etichete pe zi, în funcție de model. Unele imprimante pot imprima, de asemenea, etichete mai mari de până la 8 inci lățime. Aceste imprimante de coduri de bare sunt utile pentru centrele de producție și distribuție, precum și pentru marile magazine.
- Imprimante coduri de bare (Portabile) – Imprimantele mobile oferă o cantitate similară de producție ca și imprimantele desktop, dar nu necesită o conexiune fizică la un computer; cu toate acestea, lățimea de imprimare tinde să fie mai mică, de cel mult 4 inch. Imprimantele mobile sunt deosebit de utile pentru crearea de etichete în mișcare.
- Imprimante coduri de bare (Specializate)– Deși imprimantele standard pot imprima etichete specializate, cum ar fi bilete, brățări și cărți de vizită, dacă aveți nevoie doar de un anumit tip de etichetă, o imprimantă de coduri de bare specializată este o alegere mai economică și eficientă.
2. Înțelegeți diferitele metode de imprimare
Imprimantele de coduri de bare sunt divizate în funcție de metoda de imprimare utilizată, fie prin transfer termic direct, fie prin transfer termic. Înțelegerea diferențelor dintre cele două este esențială atunci când alegeți imprimanta, deoarece afectează totul, de la longevitatea etichetei până la materialul pe care puteți tipări coduri de bare.
- Termic direct – În imprimantele termice directe, căldura generată de mașină creează imaginea de pe etichete. Aceste modele au mai multe avantaje, printre care simplitatea, lipsa benzii și capacitatea de a produce coduri de bare clare pentru scanare ușoară. Cu toate acestea, deoarece imaginea codului de bare este temporară, imprimantele termice directe sunt potrivite doar pentru etichete care vor fi utilizate timp de maximum șase luni.
- Transfer Termic – În aceste imprimante, căldura transferă o imagine de pe panglica imprimantei pe o etichetă. Codurile de bare pot dura până la 20 de ani în condiții medii de depozitare și pot rezista la temperaturi extreme. Imprimantele de transfer termic pot crea, de asemenea, coduri de bare pe diferite materiale, inclusiv pe polipropilenă și poliester, și pot imprima într-o gamă de culori. Deoarece imprimantele de transfer termic tind să fie mai scumpe decât modelele directe termice, este mai bine să alegeți această opțiune numai dacă aveți nevoie de capacitățile suplimentare de imprimare.
3. Țineți cont de conectivitate.
Trebuie să decideți și cum doriți să comunice imprimanta de coduri de bare cu computerul dvs. Toate imprimantele au conectivitate USB, dar pentru intreprinderi, trebuie să vă asigurați că imprimantele sunt conectate la rețeaua dvs., fie prin Ethernet, fie prin WiFi.
4. Alegeți o rezoluție de tipărire.
Rezoluția de tipărire reprezintă numărul de puncte pe inch (dpi) pe care capul de imprimare poate să le producă. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât calitatea codurilor de bare este mai clară. În funcție de tipul de etichete pe care le tipăriți și de cantitatea de date care trebuie să fie incluse pe acestea, este posibil să aveți nevoie de o rezoluție foarte mare.
5. Decideți dacă aveți nevoie de Add-On-uri.
Inainte de a finaliza comanda, ar trebui intotdeauna sa iei in considerare ce accesorii ar fi nepretuite in afacerea dvs. pentru a imprima coduri de bare. Caracteristici comune includ taietoare, reintorcatoare, peeler, etichete, riboane, consumabile, acorduri de servicii si capacitatea de a crea etichete bazate pe tehnologia RFID.
6. Diferența dintre o imprimantă de etichete și o imprimantă de coduri de bare
Imprimantele de etichete și cele de coduri de bare sunt utilizate în medii de lucru și afaceri diferite. Deși aparent similare, acestea prezintă diferențe semnificative. Vezi “aici” care sunt diferențele dintre imprimantele de etichete și imprimantele de coduri de bare.
7. Cumpărați doar de la dealerii autorizați
În cele din urmă, ar trebui să luați în considerare de la cine cumpărați imprimanta dumneavoastră de coduri de bare. Revânzătorii autorizați de coduri de bare sunt întotdeauna cea mai bună opțiune. Aceștia au cunoștințe experte, experiență, servicii excelente, garanții și de obicei oferă mai mult decât doar imprimante de coduri de bare. Dealerii autorizați sunt modalități excelente de a proteja investiția în imprimanta de coduri de bare și de a obține suport optim pentru dispozitivele dumneavoastră de imprimare.